Merkel: Germania va proteja cu toate forţele soliditatea euro

Germania va proteja cu toate forţele soliditatea euro, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, care se află într-o vizită în Arabia Saudită.

28 afișări
Imaginea articolului Merkel: Germania va proteja cu toate forţele soliditatea euro

Merkel: Germania va proteja cu toate forţele soliditatea euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să fie foarte clar: Germania, ca mare exportator şi cea mai mare economie din Uniunea Europeană, a profitat în mare măsură de euro în trecut. Iată de ce vom apăra soliditatea euro cu toate puterile", a afirmat Merkel într-un discurs la camera de comerţ din Jeddah, Arabia Saudită.

Merkel a reiterat că principala provocare este reducerea diferenţelor de competitivitate între statele UE, în special în zona euro.

Ea a arătat că trebuie să existe o armonie între economiile cele mai puternice şi cele mai slabe.

Germania a fost criticată de numeroşi politicieni europeni pentru atitudinea sa în gestionarea crizei din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici