Ministerul Economiei va primi acceptul Guvernului să achiziţioneze maşini, pe finalul acestui an

Ministerul Economiei va primi acceptul Guvernului să achiziţioneze, pe finalul acestui an, autoturisme, prin derogare de la legea în vigoare, valabilă din 2009, care interzice astfel de achiziţii.

611 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei va primi acceptul Guvernului să achiziţioneze maşini, pe finalul acestui an

Ministerul Economiei va primi acceptul Guvernului să achiziţioneze maşini, pe finalul acestui an (Imagine: Shutterstock)

Acordul pentru cumpărarea de maşini va fi acordat prin ordonanţa care aprobă a treia rectificare bugetară din acest an.

"Prin derogare de la prevederile articolului 24 din OU 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, se autorizează Ministerul Economiei, din sumele aprobate pe anul 2014, să achiziţioneze autoturisme", se arată în document.

Autorităţilor şi instituţiilor publice li s-a interzis în 2009 să achiziţioneze, să cumpere sau să preia în leasing autoturisme şi mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-înfiinţate şi numai în primul an de funcţionare, achiziţiile pentru realizarea proiectelor finanţate din împrumuturi, fonduri externe nerambursabile, donaţii şi sponsorizări şi autoturismele cumpărate în cadrul Programului "Rabla".

Interdicţia a fost prelungită succesiv în ultimii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici