Ministrul fondurilor europene: Sper să ajungem 70% grad de absorbţie pentru perioada 2007- 2013

Gradul de absorbţie a fondurilor europene pentru programul 2007 – 2013 este de 60%, a anunţat joi ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să ajungă la 70%, precizând că în februarie va avea o cifră exactă.

520 afișări
Imaginea articolului Ministrul fondurilor europene: Sper să ajungem 70% grad de absorbţie pentru perioada 2007- 2013

Ministrul fondurilor europene: Sper să ajungem 70% grad de absorbţie pentru perioada 2007- 2013

"În momentul de faţă gradul de absorbţie este de 60%, dar el de fapt va fi calculat abia la sfârşitul anului viitor pentru că mai putem să facem mult mai multe plăţi. Avem posibilitatea să facem plăţi. Beneficiarii, într-adevăr, fac plăţi până la sfârşitul anului, dar ei ni le transmit în anul următor. Cred că în februarie o să am o cifră mai exactă şi sperăm să fie mai mare decât 60%, adică sperăm să ajungem la 70% grad de sbsorbţie", a declarat Răducu, la reuniunea grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).

Ministrul a mai spus că acum este o perioadă destul de dificilă, la finalul celor nouă ani ai programului, când trebuie "făcute foarte multe acţiuni, dintre care plăţi la mii de beneficiari".

"Este o perioadă foarte aglomerată, o perioadă normală în fiecare ţară membră. Ultima lună sau ultimele luni la încheierea programului situaţia este la fel de dificilă ca şi la noi şi încercăm să-i facem faţă. Important e că avem o echipă cu care vrem să facem faţă la toate situaţiile acestea dificile, efectuare plăţi către beneficiari, încheierea contractelor, fazarea proiectelor, încheierea proiectelor. Nu e o perioadă uşoară, dar vom face faţă", a spus Răducu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici