Ministrul moldovean al Finanţelor şi-a dat demisia

Ministrul de Finanţe al Republicii Moldova Veaceslav Negruţă şi-a dat demisia, miercuri, iar în locul său a fost numit imediat Anatol Arapu, care a mai deţinut în trecut această funcţie, relatează PRO TV Chişinău.

136 afișări

Anatol Arapu a depus jurământul, miercuri dimineaţa, în faţa preşedintelui Nicolae Timofti şi a fost prezentat în aceeaşi zi funcţionarilor de la minister, unde Veaceslav Negruţă a explicat de ce a decis să-şi prezinte demisia, iformează PRO TV Chişinău.

Fostul ministru moldovean de Finanţe a precizat că nu are nicio afacere şi că va rămâne, cu siguranţă, în echipa Partidului Liberal Democrat din R.Moldova (PLDM).

De asemenea, el a afirmat că demisia sa nu are nicio legătură cu dosarul Sandulache.

Veaceslav Negruţă este învinuit că ar fi semnat decizia de achitare a unui prejudiciu în valoare de 400 de mii de euro, în lipsa unei sentinţe finale.

Angajatii l-au aplaudat în picioare pe fostul şef de la Finanţe, în timp ce premierul moldovean Iurie Leancă a avut doar cuvinte de laudă pentru Negruţă.

Anatol Arapu are 51 de ani şi a fost ministru de Finanţe în Guvernul Ciubuc 2, în perioada 1998-1999, apoi încă opt luni în Guvernul Sturza, în perioada martie-noiembrie 1999.

Ulterior, Arapu a lucrat pentru una dintre cele mai mari companii petroliere din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici