Ministrul Muncii anunţă finalizarea recalculării pensiilor celor care au lucrat în grupa I-a de muncă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost finalizată recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat în grupa I-a de muncă, dar care nu au beneficiat de punctajul aferent, atunci când s-au pensionat, precizând că este vorba de 81.000 de persoane.

1108 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii anunţă finalizarea recalculării pensiilor celor care au lucrat în grupa I-a de muncă

Ministrul Muncii face anunţul: S-a finalizat recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat în grupa I-a de muncă

„S-a finalizat recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat în grupa I-a de muncă, dar care nu au beneficiat de punctajul aferent, atunci când s-au pensionat. Este vorba despre 81.000 de persoane, dintre care 76.000 au primit, deja, banii din urmă, diferenţele pentru perioada scursă de la 1 octombrie 2018, aşa cum prevede Legea 221. Restul vor primi banii luna aceasta", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii.

Marius Budăi a precizat că în paralel, ministerul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care să le fie recunoscute aceste drepturi şi persoanelor care au lucrat în subteran, la întreprinderile de prospecţiuni geologice. „Este vorba de 2.000-3.000 de persoane în toată ţara”, a mai precizat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

De la 1 septembrie, au fost majorate cinci milioane de pensii, prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici