MTI plăteşte 120 mil. lei exproprieri pentru centurile Alexandria şi Săcuieni şi DN 1H Zalău-Aleşd

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va plăti despăgubiri totale de 119 milioane de lei pentru exproprieri necesare construcţiei şoselelor de centură din Alexandria şi Săcuieni, precum şi pentru modernizarea DN 1H Zalău-Aleşd, pe o distanţă de 70 de kilometri.

137 afișări
Imaginea articolului MTI plăteşte 120 mil. lei exproprieri pentru centurile Alexandria şi Săcuieni şi DN 1H Zalău-Aleşd

MTI plăteşte 120 mil. lei exproprieri pentru centurile Alexandria şi Săcuieni şi DN 1H Zalău-Aleşd (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cea mai mare parte a sumei, de 63 milioane de lei, va fi direcţionată către exproprierile necesare construcţiei centurii Alexandria, în lungime de 13,3 kilometri, corespunzătoare unei suprafeţe de 361.000 metri pătraţi.

Proiectul are o valoare de aproximativ 210 milioane de lei, iar contractul vizează şi asistenţa tehnică şi juridică, precum şi achiziţiile din cadrul proiectului.

Pentru modernizarea DN 1H Zalău-Aleşd, (judeţele Sălaj, respectiv Bihor) valoarea exproprierilor este de 50,15 milioane de lei aferentă unei suprafeţe totale de 210.650 metri pătraţi.

CNADNR a semnat în februarie un contract de finanţare europeană de 488,071 milioane de lei în vederea modernizării drumului, din care 287,8 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană.

Totodată, pentru construcţia centurii Săcuieni, judeţul Bihor, în lungime de 7,6 kilometri, MTI va plăti despăgubiri de 5,84 milioane de lei, aferente unei suprafeţe totale de 161.400 metri pătraţi.

Construcţia are un cost estimativ de 44,4 milioane lei şi o perioadă de implementare de 48 de luni (din care 24 luni perioada de garanţie).

Procedurile pentru exproprieri sunt incluse în trei proiecte de hotărâri de guvern, elaborate de MTI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici