Negocierile politice îi încurcă pe antreprenori

  • Antreprenorii sunt îngrijoraţi că nu avem buget
  • Răzvan Ionescu, antreprenor: În construcţiile de infrastructură banii se impuţinează. Firmele încep să se retragă
  • Angela Achiţei, ONG - Guvernul să includă economia socială în programul de rezilienţă
327 afișări
Imaginea articolului Negocierile politice îi încurcă pe antreprenori

Negocierile politice îi încurcă pe antreprenori

Politicienii nu încap în patul lui Procust. Mai sunt două săptămâni din acest an: nu avem buget, nu avem guvern şi nici perspectiva apropiată a unei stabilităţi politice.

Răzvan este antreprenor şi conduce o companie în domeniul infrastructurii care depinde foarte mult de investiţiile publice. El spune că trebuie luat în discuţie de urgenţă bugetul pe anul viitor, pentru că 2021 stă sub semnul unor mari incertitudini.

În domeniul construcţiilor de infrastructură banii s-au împuţinat, iar marile firme din străinătate încep să se retragă din proiecte. Nu-şi mai plătesc furnizorii români, care sunt de obicei firme mici. Acestea vor avea cel mai mult de suferit.

  •  „Ce ne apasă în momentul de faţă este lipsa proiectelor. Banii care vin din buget trebuie foarte bine drămuiţi şi băgaţi în economia reală, pentru că aceasta crează plus valoare”, explică Răzvan Ionescu, antreprenor construcţii infrastructură.

Angela e supărată că politicienii sunt prea ocupaţi cu formarea de majorităţi şi nu mai au timp şi de alte probleme. Ea spune că asociaţia pe care o conduce a primit rugăminţi de la partenerii europeni ca guvernul nostru să trimită mai repede informaţiile necesare pe programul de economie socială.

  •  „Mă aşteptam să văd o mobilitate mult mai mare având în vedere şi criza economică, sanitară. Am primit de la reţeaua europeană din care facem noi parte pe Economie Socială, ne rugau să luăm legătura cu Guvernul nostru să grăbească procesul de a transmite informaţii pe acest program”, explică Angela Achiţei, preşedinte Fundaţia Alături de Voi România.

Angela şi Răzvan nu văd cu ochi buni chinurile facerii noului guvern. Sunt aceeaşi oameni, care fac aceleaşi lucruri.

  •  „E uşor să arăţi cu degetul, dar nu am văzut niciun politician să iasă în stradă şi să spună ,,Eu sunt vinovat pentru ce s-a întâmplat în ţară,,. Nimeni nu spune asta”, mai spune Achiţei.

 

  • „E hilar. Adică, e a doua nuntă la care mireasa fuge de la altar sau, mai bine zis, a doua oară nu fuge, va fi răpită”, mai spune Ionescu. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici