Nicolae Ciucă: Reducerea presiunii administrative asupra companiilor poate accelera relansarea economică

Reducerea presiunii administrative asupra mediului de afaceri este modelul prin care poate să accelereze relansarea economică, declară, luni, premierul Nicolae Ciucă.

263 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: Reducerea presiunii administrative asupra companiilor poate accelera relansarea economică

Nicolae Ciucă: Reducerea presiunii administrative asupra companiilor poate accelera relansarea economică

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la prezentarea Raportului final al proiectului „Comprehensive redesign of the licensing system in Romania. El a arătat că prezentarea acestui raport final reprezintă ”un prilej deosebit de important pentru a avea pe masă o analiză oportună şi utilă, pentru că sprinjină toate eforturile făcute de Guvern pentru a realiza angajamentul de diminuare a birocraţiei, implementarea digitalizării şi, ca obiectiv final, sprijinirea celor care doresc să investească în România”.

„Subliniez că ceea ce e cuprins în raport este cuprins şi în raport face parte şi din angajamentele asumate de noi prin PNRR. Este vorba de adoptarea principiului /O singură dată/, care permite firmelor să li se solicite să furnizeze aceleaşi informaţii sau documente o singură dată. Implementarea regimului unic de licenţiere industrială, care va introduce adoptarea tacită pentru anumite licenţe în urma înregistrării electronice a acestora. Nu în ultimul rând, implementarea integrală a unui punct unic de contact electronic. Iată doar câteva dintre demersurile pe care noi trebuie să le îndeplinim. Pentru noi reprezintă şi îndeplinirea unui angajament din Planul de guvernare, pentru a asigura dinamica şi ritmul necesare investiţiilor şi economiei, ţinând cont de situaţia extrem de complexă şi complicată în care trăim”, afirmă Nicolae Ciucă.

Ciucă a mai declarat că ”îmbunătăţirea şi dezvoltarea mediului antreprenorial reprezintă un obiectiv în programul de guvernare”.

”Nu peste mult timp împlinim şase luni de când am preluat guvernarea, mai exact miercuri, chiar pe 25 mai, şi cred că este un moment foarte prielnic să privim şi să facem propria analiză, iar, bazându-ne pe experienţa celor şase luni, pe recomandările OECD şi a celorlalte instituţii cu care am colaborat, să putem să luăm decizii şi să modificări reglementări şi să avem un mecanism cât mai funcţionat pentru ceea ce înseamană mediul de afaceri. Reducerea presiunii administrative asupra mediului de afaceri este, practiv, modelul prin care pot să accelereze relansarea economică şi modelul prin care putem să asigurăm adaptarea la aceste schimbări din mediul de afaceri european şi internaţional”, a mai afirmat premierul.

Nicolae Ciucă a spus că datele raportului sugerează că reformarea sistemului actual de proceduri pentru deschiderea unei afaceri în România şi alinierea la exemplele de bune practici, va duce la creşterea cu circa 4% a PIB-ului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici