Nokia şi Siemens iau în considerare cedarea controlului Nokia Siemens Networks

Nokia şi Siemens iau în considerare cedarea controlului companiei comune Nokia Siemens Networks (NSN), furnizor de echipamente pentru reţele telecom fixe şi mobile, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal (WSJ).

63 afișări
Imaginea articolului Nokia şi Siemens iau în considerare cedarea controlului Nokia Siemens Networks

Nokia şi Siemens iau în considerare cedarea controlului Nokia Siemens Networks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O participaţie de 51% la NSN ar valora două miliarde de dolari, au afirmat sursele. Cei doi parteneri i-au în considerare cedarea controlului companiei mixte în condiţiile în care fonduri private de investiţii s-au arătat interesate de o posibilă achiziţie.

Nokia şi Siemens nu promovează, însă, activ vânzarea participaţiei, au precizat sursele.

NSN merge în pierdere continuu încă de la înfiinţare, în 2007. Anul trecut, compania a discutat cu mai mulţi eventuali cumpărători, printre care grupurile Blackstone, Gores, KKR şi TPG, referitor la cedarea unei participaţii de până la 30% în schimbul unei suplimentări a capitalului cu cel puţin un miliard de dolari.

Una dintre problemele cu care s-ar putea confrunta cumpărătorii sunt obligaţiile referitoare la pensii, care ar putea ajunge la câteva miliarde de dolari.

De NSN ar putea fi interesaţi şi alţi producători de echipamente pentru reţele precum Alcatel-Lucent şi Samsung Electronics, au menţionat sursele.

Compania are operaţiuni în 150 de state şi 66.000 de angajaţi. Unii dintre principalii ei clienţi sunt Vodafone, France Telecom, Deutsche Telekom şi Telefonica.

Un purtător de cuvânt al NSN a declarat că Nokia şi Siemens sunt dedicaţi parteneriatului până în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici