O companie sud-coreeană face o investiţie majoră în SUA. 22 de miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare

Preşedintele Joe Biden a salutat marţi planurile celui de-al doilea mare conglomerat sud-coreean SK Group de a investi 22 de miliarde de dolari în Statele Unite în semiconductori, energie verde şi proiecte de cercetare în bioştiinţă.

3100 afișări
Imaginea articolului O companie sud-coreeană face o investiţie majoră în SUA. 22 de miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare

În timpul unei întâlniri la Casa Albă cu preşedintele SK Group, Chey Tae-won, Biden a calificat investiţia drept una de importanţă majoră. El a spus că aceasta arată că "Statele Unite, Coreea şi aliaţii săi s-au întors şi câştigă competiţia tehnologică" a secolului XXI, potrivit Reuters.

Investiţiile sunt în semiconductori, energie verde şi bioştiinţe, "creând zeci de mii de noi locuri de muncă americane de înaltă tehnologie şi bine plătite", a transmis SK într-un comunicat.

Acestea vor veni în plus faţă de investiţia sa de 7 miliarde de dolari pentru construirea a două noi gigafabrici în Tennessee şi Kentucky, ca parte a unei asocieri cu Ford Motor, a adăugat SK.

SK Group intenţionează să investească 15 miliarde de dolari în industria semiconductorilor prin programe de cercetare şi dezvoltare, şi prin crearea unei facilităţi avansate de ambalare şi testare.

Va cheltui alte 5 miliarde de dolari pentru afaceri în domeniul energiei verzi, inclusiv sisteme de încărcare a vehiculelor electrice, producţia de hidrogen verde, materiale pentru baterii şi reciclare. În plus, va investi "câteva miliarde de dolari" în biotehnologii, a precizat compania în comunicat.

Cele 22 de miliarde de dolari anunţate marţi fac parte din cele 52 de miliarde de dolari pe care preşedintele SK a declarat anul trecut că intenţionează să le investească în Statele Unite până în 2030.

În luna mai, SK Group a declarat că va investi 247.000 de miliarde de woni (195,24 miliarde de dolari) în sectoarele semiconductorilor, bateriilor şi biofarmaceutic în următorii cinci ani în Coreea de Sud şi în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici