O depreciere a leului în următoarele 12 luni, anticipată de peste 70% dintre analiştii financiari ai CFA. Până unde ar ajunge cursul euro/leu

Peste 70% dintre analiştii financiari ai CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. În ceea ce priveşte indicatorul de creştere economică, acesta a crescut în aprilie 2017, faţă de luna anterioară, la valoarea de 60,8 puncte, a transmis instituţia.

34813 afișări
Imaginea articolului O depreciere a leului în următoarele 12 luni, anticipată de peste 70% dintre analiştii financiari ai CFA. Până unde ar ajunge cursul euro/leu

O depreciere a leului în următoarele 12 luni, anticipată de peste 70% dintre analiştii financiari ai CFA. Până unde ar ajunge cursul euro/leu

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, asociaţia analiştilor financiari certificaţi, a crescut în aprilie, faţă de luna anterioară, la valoarea de 60,8 puncte, fiind cu 4 puncte mai mare decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior.

Majorarea s-a datorat în special evoluţiei indicatorului de condiţii curente, care a fost de 76,0 puncte, valoare în creştere cu 8,3 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 1,8 puncte până la valoarea de 53,2 puncte.

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat că 73% din participanti anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5500, în timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2018/mai 2017) a înregistrat o valoare mediană de 1,65%.

Sunt de remarcat anticipaţiile de majoare a ratelor de dobândă la leu atât pentru scadenţele pe termen scurt (3 luni), cât şi pentru cele pe termen mediu (5 ani), 89% dintre participanţii la sondaj anticipând această evoluţie.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA.

Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a şase întrebări cu privire la condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile, pentru un orizont de timp de un an, pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie.

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume în rândul profesioniştilor din domeniul financiar. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici