O firmă austriacă a preluat fabrica din Siret a Sweedwood, a IKEA

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer a cumpărat fabrica de prelucrare a lemnului din localitatea Siret, deţinută anterior de Swedwood, divizia de producţie a grupului IKEA.

696 afișări
Imaginea articolului O firmă austriacă a preluat fabrica din Siret a Sweedwood, a IKEA

O firmă austriacă a preluat fabrica din Siret a Sweedwood, a IKEA

Contractul dintre Swedwood şi Holzindustrie Schweighofer a fost semnat în 19 decembrie, tranzacţia urmând să fie finalizată în primăvara aacestui an, după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor antitrust din România, potrivit unui comunicat al firmei austriece.

"Producţia unităţii Swedwood se integrează perfect în conceptul de prelucrare superioară a masei lemnoase a noii fabrici de cherestea din Rădăuţi, care se află situată la numai 12 kilometri de Siret", a declarat noul proprietar, Gerald Schweighofer.

Fabrică va servi ca o a doua unitate de prelucrare a lemnului a firmei austriece, se mai precizează în comunicat.

Utilajele şi echipamentele fabricii din Siret vor fi adaptate pentru nevoile Holzindustrie Schweighofer, care vrea să producă panouri din lemn masiv, cu o capacitate de până la 60.000 de metri cubi.

În cursul anului 2009, la fabrica preluată de firma austriacă vor fi angajate aproximativ două sute de persoane.

Swedwood, divizia de producţie a grupului suedez IKEA, şi-a încetat în septembrie 2008 activitatea la fabrica de mobilă din Siret, din cauza pierderilor de 38 de milioane de lei înregistrate în ultimii doi ani, generate, printre altele, de creşterea cu 50% a preţului materialului lemnos şi a competiţiei ridicate pe piaţa materiilor prime.

Holzindustrie Schweighofer a investit peste 115 de milioane de euro într-o fabrică de cherestea în apropierea municipiului Rădăuţi şi alte cinci milioane de euro într-un hotel de trei stele în aceeaşi localitate. Totodată, firma urmează să pună în funcţiune o centrală termică cu modul de cogenerare ce foloseşte drept combustibil coaja arborilor, cu o capacitate totală a cazanelor de 20 de MW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici