O persoană din 13 este afectată de sărăcie în Elveţia

O persoană din 13, respectiv 7,7 la sută din populaţie, este afectată de sărăcie în Elveţia, o ţară considerată drept una dintre cele mai bogate din lume, potrivit datelor publicate luni de Oficiul federal de statistică, ce fac referire la anul 2012, relatează AFP.

476 afișări
Imaginea articolului O persoană din 13 este afectată de sărăcie în Elveţia

O persoană din 13 este afectată de sărăcie în Elveţia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dintre cei 590.000 de locuitori afectaţi de sărăcie, 130.000 prestează o activitate remunerată.

În Elveţia, pragul sărăciei era în medie de aproximativ 2.200 de franci elveţieni (1.800 de euro) lunar pentru o persoană singură şi de 4.050 de franci elveţieni lunar pentru o familie formată din doi adulţi şi doi copii.

Această sumă trebuie să acopere cheltuielile de întreţinere generală (alimentaţie, haine, îngrijire corporală, transport, activităţi de recreere etc.), cheltuielile cu locuinţa şi asigurările, dar fără asigurările obligatorii de sănătate.

Grupurile cele mai expuse sunt familiile monoparentale, adulţii care locuiesc singuri, persoanele fără studii şi cele care provin din familii în care nimeni nu munceşte.

Rata sărăciei a rămas relativ stabilă între 2011 şi 2012, dar a înregistrat o scădere semnificativă faţă de 2007, când era de 9,3 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici