O singură ofertă pentru expertiza lotului 3 de pe Autostrada Sibiu-Orăştie

O singură ofertă pentru expertiza tehnică asupra lucrărilor făcute pentru lotul 3 de pe Autostrada Sibiu-Orăştie, unde 6 kilometri au fost afectaţi de alunecări de teren, a fost depusă, anunţă CNADNR, aceasta urmând să fie evaluată în perioada următoare.

961 afișări
Imaginea articolului O singură ofertă pentru expertiza lotului 3 de pe Autostrada Sibiu-Orăştie

O singură ofertă pentru expertiza lotului 3 de pe Autostrada Sibiu-Orăştie

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, tot marţi a avut loc şedinţa de deschidere a ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică "Expertiza tehnică asupra lucrărilor executate pentru obiectivul Autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3, cuprins între km 43+855 - km 65+965, în lungime de 22,11 km”.

O singură ofertă a fost depusă de către Asocierea SPC Elite Consulting SRL - ERRE. Vi.a Ricerca Viabilita' Ambiente SRL - Pro Iter Progetto Infrastrutture Territorioa.

În perioada următoare, comisia de evaluare va finaliza evaluarea ofertei depuse.

"Având în vedere situaţia existentă pe acest lot, a defectelor existente în şantier şi a lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calităţii şi cantităţii lucrărilor executate în şantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunţa şi asupra Proiectului tehnic de execuţie. Expertiza tehnică va cuprinde rapoarte pentru următoarele specialităţi: drumuri, poduri, lucrări hidrotehnice, teren fundare, instalaţii şi altele, în funcţie de tipul lucrărilor expertizate. Prin această expertiză vor fi identificate toate neconformităţile existente şi lucrările rămase de executat, în aşa fel încât după soluţionarea corespunzătoare a acestora, la deschiderea circulaţiei, traficul să nu fie influenţat de eventuale degradări ulterioare", arată CNADNR.

Durata contractului este 15 luni de la data intrării în vigoare. Primele cinci luni ale contractului sunt pentru finalizarea expertizei tehnice, iar după primele trei luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare instalării sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului.

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

Ministerul Transporturilor anunţa, în noiembrie 2015, că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici