OMV Petrom a înregistrat un profit de aproape 1,2 miliarde de lei în primele şase luni din 2017

OMV Petrom a înregistrat un profit net atribuibil acţionarilor de aproape 1,2 miliarde de lei în primele şase luni din 2017, după ce a raportat în al doilea trimestru un profit de peste 590 de milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare transmise, joi, către Bursa de Valori Bucureşti.

439 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom a înregistrat un profit de aproape 1,2 miliarde de lei în primele şase luni din 2017

OMV Petrom a înregistrat un profit de aproape 1,2 miliarde de lei în primele şase luni din 2017

În al doilea trimestru din 2017, OMV Petrom a raportat un profit net atribuibil acţionarilor OMV Petrom de 592 de milioane de lei. În primul trimestru, profitul a fost de 619 milioane de lei.

Valoarea fluxului de trezorerie extins după plata de dividende a ajuns la 397 de milioane de lei. Rezultat din exploatare CCA (costul curent de achiziţionare), excluzând elementele speciale, a fost de 892 de milioane de lei. Profitul pe acţiune CCA, excluzând elementele speciale, a fost de 0,0122 lei.

„Rezultatul nostru din exploatare CCA excluzând elementele speciale la 1-6/17 a ajuns la 1,66 miliard de lei, ambele segmente, Upstream şi Downstream, înregistrând creşteri semnificative. În Upstream, reducerea în continuare a costurilor unitare de producţie a contrabalansat în totalitate declinul producţiei. Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale din Downstream a crescut cu 70% faţă de 1-6/16, pe seama unor contribuţii în creştere atât din segmentul Oil cât şi Gas. Fluxul de trezorerie din activităţi de exploatare de 3 miliard de lei, în creştere cu 68% faţă de 1-6/16, coroborât cu reducerea investiţiilor şi plata de dividende în sumă de 0,8 miliard de lei, a condus la obţinerea unui flux de trezorerie extins după plata de dividende de un miliard de lei”, a declarat Mariana Gheorghe, director general al OMV Petrom.

OMV Petrom a redus estimările pentru investiţii pentru anul acesta, la 700.000 de lei, de la 800.000 de lei.

„Am revizuit estimările de investiţii pentru 2017 în sensul scăderii acestora la 0,7 mld euro de la 0,8 mld euro, ca urmare a optimizării portofoliului de sonde, economiilor de costuri şi revizuirii proiectelor; cu toate acestea, suntem pregătiţi pentru o intensificare a activităţii de investiţii în a doua jumatate a anului 2017, mai ales având în vedere poziţia noastră financiară solidă. Am menţinut estimarea de declin al producţiei medii zilnice în jur de 3% faţă de 2016, fără a include iniţiativele de optimizare a portofoliului”, a adăugat Gheorghe.

Contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanţu a fost semnat în luna iulie, ca parte a strategiei de concentrare pe activităţile de bază. Centrala electrică Brazi şi-a reluat operaţiunile la jumătate din capacitate în data de 5 iulie.

La 1 august a avut loc transferul a 19 zăcăminte marginale. OMV Petrom a iniţiat o nouă rundă de vânzări de zăcăminte, a precizat Gheorghe.

În 2016, OMV a avut un profit de 1,05 miliarde de lei şi o cifră de afaceri netă de 12,5 miliarde de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici