OMV reduce investiţiile din cauza scăderii preţului petrolului, şi va rata ţinta de producţie

Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), a anunţat joi că din cauza scăderii preţului petrolului îşi va reduce programul de investiţii pentru perioada 2015-2017, astfel că va rata ţinta de producţie stabilită pentru 2016.

227 afișări
Imaginea articolului OMV reduce investiţiile din cauza scăderii preţului petrolului, şi va rata ţinta de producţie

OMV reduce investiţiile din cauza scăderii preţului petrolului, şi va rata ţinta de producţie (Imagine: Shutterstock)

Investiţiile vor fi reduse la 2,5-3 miliarde de euro, iar 80% din sumă va viza activitatea de upstream.

Grupul austriac arată, într-un raport transmis joi, că nu va reuşi să îşi atingă obiectivul ca în 2016 să ajungă la o producţie de 400.000 berili echivalent petrol pe zi, din cauza reducerii preţului petrolului şi a programului de investiţii.

Totodată, OMV va reconsidera oportunităţile de renunţare la unele active.

În noiembrie, OMV Petrom a anunţat că va modifica planurile de investiţii pentru 2015, din cauza condiţiilor mai puţin favorabile din piaţă şi cu volatilitate ridicată, precum scăderea preţului ţiţeiului la minimul ultimilor ani.

Pentru 2014, compania a alocat un buget de investiţii de peste 1,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% dedicat proiectelor de explotare şi producţie a hidrocarburilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici