ONU: Preţurile alimentelor au atins niveluri record. Statele vor avea probleme de aprovizionare

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) anticipează o perioadă de volatilitate a preţurilor alimentelor şi probleme de aprovizionare, la nivel mondial, din cauza unor factori precum condiţiile meteo nefavorabile.

34 afișări
Imaginea articolului ONU: Preţurile alimentelor au atins niveluri record. Statele vor avea probleme de aprovizionare

ONU: Preţurile alimentelor au atins niveluri record. Statele vor avea probleme de aprovizionare (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Intrăm într-o eră a volatilităţii preţurilor alimentelor şi perturbări în aprovizionare. Este o problemă foarte serioasă pentru întreaga lume. Dacă oamenii nu au ce mânca, au doar trei opţiuni, se pot revolta, pot migra sau pot muri. Avem nevoie de un plan de acţiune mai bun", a declarat directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, Josette Sheeran, citat de Reuters.

ONU consideră că statele lumii ar trebui să abordeze foarte serios problema asigurării surselor de alimente, a menţionat el.

Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU a avertizat joi că preţurile alimentelor au atins niveluri record în ianuarie, iar recentele fenomene meteo extreme ar putea contribui la avansul costului mâncării, problemă care deja creează tensiuni în Orientul Mijlociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici