Orange ar putea lansa smartphone-ul cu procesor Intel şi în România, după Franţa şi Marea Britanie

Orange vrea să lanseze smartphone-ul Intel pe mai multe pieţe ale grupului, inclusiv cele emergente, însă doar după ce va avea succes în Franţa şi Marea Britanie, a declarat vicepreşedintele Yves Maitre, adăugând că modelul este cerut insistent de diviziile din ţări ca Spania, Polonia şi România.

145 afișări
Imaginea articolului Orange ar putea lansa smartphone-ul cu procesor Intel şi în România, după Franţa şi Marea Britanie

Orange ar putea lansa smartphone-ul cu procesor Intel şi în România, după Franţa şi Marea Britanie (Imagine: Shutterstock)

Orange va fi primul operator care oferă un smartphone cu procesor Intel, modelul cu nume de cod Santa Clara urmând să fie lansat în vară în Europa, pe pieţele din Franţa şi Marea Britanie. Telefonul, prezentat la Mobile World Congress Barcelona, va fi comercializat sub brandul propriu Orange, dar este similar cu modelul de referinţă al Intel.

"Unele ţări europene cer smarphone-ul", a spus Maitre pentru cotidianul Wall Street Journal, adăugând că unii colegi din ţări precum Spania, Polonia şi România "mă sună în fiecare zi spunând «te rugăm, vrem telefonul Intel»".

Modelul are procesor Atom Z2460 tactat la 1,6 GHz bazat pe arhitectura Medfield, display de 4 inci cu rezoluţie 1024x600, cameră digitală de 8 megapixeli capabilă de înregistrare video HD 1080p şi burst de 10 cadre pe secundă şi sistem de operare Android Gingerbread.

Orange nu dezvăluie numele şi preţul telefonului, însă afirmă că acesta va stabilit la un nivel "acceptabil", scrie Wall Street Journal. Potrivit unui comunicat al grupului francez, modelul va beneficia de o strategie "agresivă" de preţ.

"Cu Intel avem poziţionarea de preţ care ne va permite să ţintim peste 60% din baza de clienţi. Se află la nivelul de mijloc în privinţa preţului, dar este un telefon de nivel ridicat în privinţa funcţiilor, calităţii şi vitezei", a spus Maitre.

Chiar dacă telefonul vizează clienţii pe bază de abonament, va putea fi cumpărat şi de utilizatorii de servicii preplătite, a adăugat el.

Orange va continua să lucreze cu Intel în viitor, pentru a introduce mai multă concurenţă pe piaţa smartphone-urilor, a mai spus Maitre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici