Orban: Vrem să absorbim fonduri europene în 2012 de trei ori mai mult faţă de ultimii cinci ani

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, marţi, că România îşi propune să atragă, în 2012, în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune, de peste trei ori mai mult decât a absorbit în primii cinci ani după aderare.

701 afișări
Imaginea articolului Orban: Vrem să absorbim fonduri europene în 2012 de trei ori mai mult faţă de ultimii cinci ani

Leonard Orban (Imagine:Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Ne dorim să absorbim fonduri europene în 2012 de minim şase miliarde de euro din care 2,5 miliarde din sumele alocate agriculturii şi 3,5 miliarde din sumele pentru obiectivul de coeziune", a spus Orban.

El a precizat că este vorba despre obiective ambiţioase şi foarte dificil de atins.

"Imaginaţi-vă că 3,5 miliarde înseamnă să absorbi într-un an de 3,5 ori mai mult decât în primii cinci ani", a spus Orban.

El a precizat că până în septembrie 2011 România a reuşit să absorabă 1,2 miliarde de euro iar Polonia a reuşit să atragă într-o perioadă similară după aderarea la UE aproximativ 18 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici