Ordonanţa de combatere a evaziunii fiscale va fi aprobată săptămâna viitoare şi aplicată imediat

Proiectul de combatere a evaziunii fiscale va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare, sub forma unei ordonanţe de urgenţă, şi aplicat imediat, fără să fie inclus în legea de reducere a cheltuielilor bugetare pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament, a declarat premierul Emil Boc.

89 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa de combatere a evaziunii fiscale va fi aprobată săptămâna viitoare şi aplicată imediat

Ordonanţa de combatere a evaziunii fiscale va fi aprobată săptămâna viitoare şi aplicată imediat (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Guvernul a inclus pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri proiectul de ordonanţă de urgenţă privind combaterea evaziunii fiscale, pentru ca documentul să fie analizat într-o primă lectură.

Premierul Emil Boc a cerut sâmbătă miniştrilor implicaţi să finalizeze proiectul de combatere a evaziunii fiscale până la şedinţa de miercuri a Guvernului, pentru a fi dezbătut în primă lectură, şi să fie urmat de "măsuri organizatorice ferme" de aplicare.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondului Monetar Internaţional că va acorda ANAF atribuţii sporite în combaterea evaziunii prin drept de acces la evidenţele bancare, că se va concentra şi asupra persoanelor fizice cu mari venituri şi va introduce condiţii stricte de autorizare a firmelor care lucrează cu bunuri în regim suspensiv de accize

În scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI şi prezentată săptămâna trecută de MEDIAFAX, Guvernul arată că sunt necesare eforturi de administrare fiscală sporite pentru a combate scăderea veniturilor colectate pe parcursul recesiunii şi că, în prima etapă, acţiunile vor fi concentrate pe frauda în materie de TVA, printr-o mai bună gestionare a arieratelor fiscale în creştere şi prin întărirea controlului la marii contribuabili.

În a doua etapă, autorităţile se vor "concentra" asupra contribuabililor-persoane fizice cu mari venituri şi vor dezvolta metodologii de control indirect care să completeze tehniciile existente în vederea identificării veniturilor nedeclarate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici