Peste două treimi din acţionarii BVB au votat revocarea Consiliului de Administraţie

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat luni, cu 68,5% din voturi, revocarea actualului Consiliu de Administraţie şi vor trece la alegerea noilor membri, au declarat pentru MEDIAFAX surse din acţionariat.

98 afișări
Imaginea articolului Peste două treimi din acţionarii BVB au votat revocarea Consiliului de Administraţie

Peste două treimi din acţionarii BVB au votat revocarea Consiliului de Administraţie (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Potrivit mai multor acţionari, voturile împotriva revocării Consiliului de Administraţie al BVB au cumulat 31,47% din total.

După patru ore de la începerea şedinţei, "grupul băncilor" a reuşit să numească notarul care va supraveghea numărătoarea sufragiilor, obţinând 53% din voturile acţionarilor prezenţi la AGA, procent care oferă o indicaţie asupra forţei acţionarilor decişi să schimbe actuala conducere şi îl confirmă ca favorit la preşedinţie pe Lucian Anghel.

Pentru cele nouă poziţii de administrator al Bursei au fost depuse 20 de candidaturi.

La preşedinţia BVB candidează actualul preşedinte CA al Bursei, Stere Farmache, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, şi economistul şef şi directorul Direcţiei Strategie din BCR, Lucian Anghel.

Eeconomistul şef al BCR, Lucian Anghel, pare să aibă cele mai mari şanse pentru poziţia de preşedinte al CA de la Bursă, reuşind să coalizeze, potrivit mai multor surse din piaţă, aproximativ 50% din voturi.

"Grupul băncilor", care îl susţine pe Anghel, ar avea circa 35% din voturi, iar pentru alegerile preşedintelui CA beneficiază de ajutorul altor investitori, care au în jur de 15% din voturi.
Alegerea preşedintelui va avea loc după selectarea membrilor CA, candidaţii la preşedinţie fiind obligaţi mai întâi să obţină un loc de membru în CA.

Pentru poziţia de membru în CA au fost primite 19 propuneri, alături de cei opt actuali administratori. Un loc în CA este vacant după ce reprezentantul Fondului Proprietatea în Consiliul de Administraţie al BVB, Grzegorz Konieczny, a renunţat la funcţia de administrator al Bursei, deorece CNVM a stabilit în noiembrie că el nu poate ocupa concomitent poziţia de membru CA la BVB şi de manager la FP.

Membrii actualului Consiliu de Administraţie sunt Stere Farmache (preşedinte), vicepreşedinţii Ciprian Zah (SSIF Broker) şi Mircea Botta (Romcapital) şi şase membri: Siminel - Cristian Andrei (director al NCH Advisors România, compania care administrează fondul de investiţii Broadhurst), Octavian Molnar (IFB Finwest), Lucian Isac (Estinvest), Ionel Uleia (Prime Transaction) şi Cosmin Gheorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici