Peste o treime din angajaţii AVAS vor fi disponibilzaţi

Guvernul a avizat planul de restructurare a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, care va determina disponibilizarea unui număr de 155 de angajaţi, reprezentând peste o treime din totalul personalului, de 422 salariaţi, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

34 afișări
Imaginea articolului Peste o treime din angajaţii AVAS vor fi disponibilzaţi

Peste o treime din angajaţii AVAS vor fi disponibilzaţi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Planul de restructurare a AVAS a fost avizat în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre.

"Hotărârea de guvern nu include şi prevederi legate de o posibilă desfiinţare a Autorităţii", au arătat sursele citate.

Preşedintele AVAS, Aurelian Popa, a declarat, pentru MEDIAFAX, în luna februarie, că instituţia ar putea disponibiliza 150 de salariaţi, pentru a se încadra în bugetul alocat pentru acest an.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX, la începutul anului, că Executivul analizează varianta desfiinţării AVAS, fie prin comasarea cu Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie de la Ministerul Economiei, fie prin înfiinţarea unui nou departament în cadrul acestui minister.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat atunci că restructurarea AVAS poate fi avută în vedere în contextul reorganizării agenţiilor guvernamentale, iar o eventuală procedură în acest sens va fi decisă în cadrul Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici