Petre Daea vrea ca România să reducă numărul cormoranilor: Avem 100.000, nu trebuie să fie mai mulţi de câteva mii

România a cerut derogare de la autorităţile europene pentru reducerea populaţiei de cormorani, care afectează industria piscicolă, şi aşteaptă răspunsul, a declarat marţi la TVR 1 ministrul Agriculturii Petre Daea.

1580 afișări
Imaginea articolului Petre Daea vrea ca România să reducă numărul cormoranilor: Avem 100.000, nu trebuie să fie mai mulţi de câteva mii

Petre Daea vrea ca România să reducă numărul cormoranilor: Avem 100.000, nu trebuie să fie mai mulţi de câteva mii

Ministrul spune că în România există 100.000 de exemplare şi că numărul păsărilor nu trebuie să treacă de câteva mii.

Daea a precizat că la nivel european păsările fac o pagubă de 300.000 de tone de peşte, existând peste 2 milioane de exemplare, şi că majoritatea statelor au cerut una sau mai multe derogări pentru reducerea numărului acestora.

Problema cormoranilor şi a impactului pe care aceste păsări îl au asupra industriei piscicole au fost discutate la reuniunile din primăvară ale Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care respectivele păsări o cantitate de peşte mai mare decât producţia anuală de peşte a Franţei, Spaniei, Italiei, Germaniei, Ungariei şi Republicii Cehe la un loc.

Taguri:
daea,
cormorani,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici