Piaţa asigurărilor de viaţă îşi revine în cinci-şase luni de la relansarea economiei

Decalajul dintre revenirea economiei şi cea a industriei de asigurări de viaţă va fi de cinci-şase luni, iar factorul care va determina relansarea va fi creşterea încrederii consumatorilor că viitorul lor este mai sigur, consideră vicepreşedintele UNSAR, Cornelia Coman.

32 afișări
Imaginea articolului Piaţa asigurărilor de viaţă îşi revine în cinci-şase luni de la relansarea economiei

Piaţa asigurărilor de viaţă îşi revine în cinci-şase luni de la relansarea economiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Piaţa asigurărilor de viaţă va intra în perioada de recuperare, după scăderea înregistrată în 2009, spre sfârşitul acestui an, dar cu efecte vizibile începând din 2011. Chiar dacă economia României îşi va reveni, pentru piaţa noastră va mai dura până ce oamenii îşi vor relua comportamentul de dinainte de criză, atât la nivelul consumului, cât şi la cel al economisirii. Decalajul dintre revenirea economiei şi cea a industriei de asigurări de viaţă va fi de cinci-şase luni, iar factorul care va determina relansarea va fi creşterea încrederii consumatorilor că viitorul lor este mai sigur, a declarat, într-un comunicat transmis de UNSAR, Cornelia Coman.

Preşedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, consideră că acest an nu va aduce un volum semnificativ de new business.

El afirmă că până nu se va vedea o schimbare mult mai clară a strategiilor de subscriere, evoluţia segmentului auto, care deţine o pondere de peste 60% din subscrierile industriei de asigurări, va accentua în continuare deficitele asigurătorilor din activitatea de bază, având în vedere că în România frecvenţa daunelor este de câteva ori mai mare decât în alte ţări europene, iar controlul daunalităţii se află încă la un nivel limitat.

"Iar suprapunerea peste această tendinţă a celei de scădere a volumului de activitate poate încurca teribil de mult socotelile celor care încă practică subscrierea pe cash-flow. Pentru aceştia, este obligatoriu ca 2010 să fie anul regândirii strategiilor de business", consideră Constantinescu.

Pe piaţa asigurărilor activează peste 40 de companii de profil şi aproape 500 de brokeri. Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a totalizat 8,8 miliarde de lei în 2009, în scădere cu 1,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici