Piaţa imobiliară pare ferită de criză: Clădirile de birouri se vând ca pâinea caldă

  • 350 de milioane de euro investite în clădirile de birouri în primele 6 luni din an
  • Vânzările au crescut cu 17% faţă de anul trecut, conform CBRE
  • Maghiarii sunt pe primul loc la investiţii, urmaţi de români şi sud-africani
973 afișări

Piaţa imobiliară pare să fie mai ferită de criză. Ba chiar prosperă. S-au investit ceva bani în clădiri, cu tot cu criza sanitara şi dezavantajele ei economice şi sociale.

395 de milioane de euro, doar în primele 6 luni din an, cu 17% mai mult faţă de anul trecut.Vedetele anului au fost clădirile de birouri. Maghiarii sunt pe primul loc la investiţii, urmaţi de români şi sud-africani.

„În primele 6 luni, 88% din tranzacţii au fost reprezentate de segmentul de birouri. Din totalul tranzacţional 29% a fost cu capital românesc. Am avut un flux foarte mare de proprietăţi dezvoltate în zona de Vest şi zona de Nord. Anul acesta, pe industrial, noi ne aşteptăm la cel mai mare volum de spaţii de industrial ce urmează să fie livrate”, spune Daniela Boca Gavril, Head of Research, CBRE România.

Potrivit CBRE România:

  • CEA MAI SCUMPĂ TRANZACŢIE 2020– 126 MILIOANE EURO Optimum Ventures & GTC
  • 2019- 53% TRANZACŢII DIN CAPITAL ROMÂNESC
  • 2020 – 29% TRANZACŢII DIN CAPITAL ROMÂNESC
  • ÎNVESTITORI ACTIVI ROMÂNI : DEDEMAN, ONE

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici