Piloţii de la Lufthansa ameninţă cu noi greve

Compania aeriană germană Lufthansa se confruntă cu riscul unei noi greve, în urma unui eşec al negocierilor pe care le-a purtat cu piloţii cu privire la planuri de reducere a unor costuri, relatează DPA în pagina electronică.

204 afișări
Imaginea articolului Piloţii de la Lufthansa ameninţă cu noi greve

Piloţii de la Lufthansa ameninţă cu noi greve (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a avertizat miercuri că analizează noi acţiuni, după ce a anunţat că Lufthansa i-a respins oferta de creştere a vârstei medii de pensionare şi de scădere a cheltuielilor - pe care le-a prezentat pentru a pune capăt unui conflict mai vechi.

Vereinigung Cockpit, care reprezintă aproximativ 5.400 de piloţi din cadrul Lufthansa, a subliniat că grupul şi-a înăsprit poziţia în privinţa externalizării unor locuri de muncă.

"Este evident că managementul nu încearcă să ajungă la o soluţie comună", a declarat Markus Wahl, un purtător de cuvânt al sindicatului.

Carsten Spohr, preşedintele-director general al Lufthansa, a declarat că el speră în continuare la evitarea unor noi greve ale piloţilor, adăugând că firma se confruntă cu "cea mai dură acţiune de protest din istoria sa".

"Orice grevă în plus e prea mult", a declarat Spohr la Simpozionul Aviaţiei, la Viena. Dar dacă o grevă va avea loc, acesta este preţul pe care "trebuie să-l plătim", a continuat el.

Compania aeriană Lufthansa, cu sediul la Koln, se confruntă cu o competiţie dură atât din partea unor companii aeriene europene low-cost, cât şi a unor companii din Orientul Mijlociu

Piloţii Lufthansa au făcut grevă în 12 rânduri, din aprilie 2014 şi până în prezent, în semn de protest faţă de măsuri vizând scăderea costurilor. Aceste greve au provocat companiei germane pierderi estimate la peste 300 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici