Plafonul cheltuielilor de salarii va depăşi ţinta iniţială, ajungând la 7,3% din PIB pentru bugetari

Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat va depăşi pentru acest an ţinta stabilită iniţial, de 7,1% din PIB, şi va ajunge la 7,3% din PIB ca efect al recuperării salariilor în sectorul bugetar, urmând ca ulterior să fie redus gradual, până în 2016, la 6,8% din PIB.

763 afișări
Imaginea articolului Plafonul cheltuielilor de salarii va depăşi ţinta iniţială, ajungând la 7,3% din PIB pentru bugetari

Plafonul cheltuielilor de salarii va depăşi ţinta iniţială, ajungând la 7,3% din PIB pentru bugetari (Imagine: Catalina Filip/Mediafax foto)

"În acest moment, trecem de la 6,9% din PIB la 7,3% din PIB pentru salarii, dar urmează să ne întoarcem gradual, până în 2016, la 6,8% din PIB pentru salarii", a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar stabilea un plafon al cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat de 7,1% din PIB în anul 2013 şi de 7% din PIB în anul 2014.

Aceeaşi lege stabileşte că la elaborarea proiectului legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anii 2013 şi 2014, plafoanele acestor indicatori sunt obligatorii.

În proiectul de buget pentru acest an, fondul de salarii este cifrat la 10,2 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici