Planul de reorganizare a companiei CFR Călători nu a fost avizat de ministrul Transporturilor

Planul de reorganizare a companiei CFR Călători, care prevede disponibilizarea a circa 2.200 de angajaţi în 2011, nu a fost încă avizat de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au declarat, luni, reprezentanţi ai instituţiei.

151 afișări
Imaginea articolului Planul de reorganizare a companiei CFR Călători nu a fost avizat de ministrul Transporturilor

Planul de reorganizare a companiei CFR Călători nu a fost avizat de ministrul Transporturilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, surse din minister au afirmat că miercuri sau joi planurile de reorganizare pentru toate companiile din subordinea instituţiei monitorizate de FMI (CFR Călători, CFR Marfă, CFR SA, CNADNR şi Metrorex) vor fi analizate, în urma discuţiilor de săptămâna trecută dintre Boagiu şi delegaţia FMI.

"Miercuri sau joi - încă nu a fost stabilită ziua - vor fi discutate în cadrul ministerului planurile de reorganizare şi redresare economică a tuturor companiilor din subordinea ministerului", au spus sursele citate.

Potrivit programului de restructurare şi redresare economico-financiară a CFR Călători, obţinut de MEDIAFAX, CFR Călători vrea să disponibilizeze anul viitor aproximativ 2.200 de angajaţi, reprezentând 15% din totalul de 15.000 de salariaţi, şi să investească 957 milioane de euro până în 2019 pentru achiziţia de rame electrice, automate de bilete şi un sistem de control prin porţi de acces la tren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici