Plăţile cu carduri Visa din Rusia vor fi procesate de un operator local

Visa a anunţat joi că a ajuns la un acord cu banca centrală a Rusiei în privinţa procesării plăţilor efectuate în Rusia, operaţiune care se va derula prin intermediul unei companii locale, transmite MarketWatch.

119 afișări
Imaginea articolului Plăţile cu carduri Visa din Rusia vor fi procesate de un operator local

Plăţile cu carduri Visa din Rusia vor fi procesate de un operator local (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul încheiat de Visa este similar înţelegerii semnate în decembrie anul trecut de compania rivală MasterCard şi survine la aproape un an de când preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat sprijinul pentru crearea unui sistem naţional de plăţi, alternativă la sistemele operate de MasterCard şi Visa.

În acest context, parlamentarii ruşi au aprobat o lege prin care toate plăţile efectuate pe teritoriul Rusiei trebuie să fie procesate local.

În martie anul trecut, Visa şi MasterCard au suspendat temporar serviciile pentru mai multe bănci ruseşti, în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite din cauza conflictului din Ucraina.

De asemenea, la finele anului 2014, cele două companii au anunţat că au oprit serviciile oferite în Peninsula Crimeea, după ce Statele Unite au extins sancţiunile impuse Rusiei pentru anexarea regiunii şi pentru implicarea în conflictul din Ucraina.

Potrivit datelor Euromonitor International, în Rusia sunt în circulaţie circa 30 milioane de carduri de credit şi 192 milioane de carduri de debit, la o populaţie de 143 de milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici