Ponta afirmă că SMURD este singurul serviciu pentru care poate fi dispus să ceară un buget mai mare

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este singurul sistem pentru care acceptă să ceară majorarea bugetului, arătând că SMURD este "o mare mândrie" pentru România.

86 afișări
Imaginea articolului Ponta afirmă că SMURD este singurul serviciu pentru care poate fi dispus să ceară un buget mai mare

Ponta afirmă că SMURD este singurul serviciu pentru care poate fi dispus să ceară un buget mai mare (Imagine: Zoltan Racz / Mediafax Foto)

"Spun sincer că tot acest sistem care s-a construit şi funcţionează, iată, în momente atât de grele, e o mare mândrie pentru România şi, din partea Guvernului, există tot sprijinul pentru ca această direcţie pozitivă să continue. Dacă pentru acest sistem mi se va cere să mai umblu la buget, cu asta voi fi de acord, şi nu sunt de obicei uşor de convins să umblu la buget, dar dânşii merită toate mulţumirile şi tot sprijinul şi mă bucur că în prezenţa dumneavoastră pot să le mulţumesc", i-a spus Ponta premierului muntenegrean, Milo Djukanovic.

Afirmaţia lui Victor Ponta a fost făcută în contextul în care el a adus mulţumiri şi a oferit plachete de recunoştinţă lui Milo Djukanovic, Centrului Clinic din Podgoriţa şi mai multor membri SMURD şi ai Ministerului Apărării, medici, paramedici şi piloţi, toţi aceştia fiind implicaţi în salvarea victimelor accidentului rutier produs recent în Muntenegru şi în care au fost implicaţi cetăţeni români.

La finalul ceremoniei, când cei doi şefi de Guvern părăseau sala, Ponta s-a oprit în faţa directorului SMURD, Bogdan Opriţa, şi a repetat concesia bugetară pe care este dispus s-o facă în raport cu această instituţie.

"Pentru dumneavoastră sunt de acord, pentru altele, nu", i-a spus Ponta lui Opriţa.

Ulterior, jurnaliştii prezenţi au întrebat dacă SMURD va uza de bunăvoinţa premierului şi va cere suplimentarea bugetului, dar nu a răspuns Bogdan Opriţa, ci ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, prezenţi şi ei la ceremonie. Ambii demnitari au arătat că alocările bugetare făcute de Ponta sunt acoperitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici