Ponta: BERD poate împrumuta autorităţile locale pentru confinanţarea proiectelor UE în locul băncilor

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea asigura autorităţilor locale, cu proiecte finanţate din fonduri UE, împrumuturi pentru cofinanţare, fără să mai fie nevoie ca acestea să apeleze la bănci comerciale, care acordă foarte greu astfel de credite, afirmă premierul Ponta.

147 afișări
Imaginea articolului Ponta: BERD poate împrumuta autorităţile locale pentru confinanţarea proiectelor UE în locul băncilor

Ponta: BERD poate împrumuta autorităţile locale pentru confinanţarea proiectelor UE în locul băncilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am avut o discuţie cu BERD şi Ministerul de Finanţe şi există posibilitatea de a încheia un acord prin care, cel puţin autorităţile locale, din beneficiarii publici, să poată să primească de la BERD împrumutul pentru partea de confinanţare", a spus Ponta, la o conferinţă pe tema fondurilor europene.

El a aminit în context că băncile comerciale acordă foarte greu asemenea credite, solicitând autorităţilor locale garanţii de care acestea nu dispun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici