Ponta: La Mittal suntem între ciocan şi nicovală. Şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa

România va încerca să sprijine ArcelorMittal Galaţi, dar se află "între ciocan şi nicovală", respectiv între interesul de a menţine investitorii şi respectarea regulilor europene, afirmă premierul Ponta, precizând că şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza preţului la energie.

732 afișări
Imaginea articolului Ponta: La Mittal suntem între ciocan şi nicovală. Şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa

Ponta:La Mittal suntem între ciocan şi nicovală. Şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa

Premierul a arătat că Guvernul de la Bucureşti are o politică de sprijinire a tuturor companiilor din România, dar că este nevoie ca măsurile de sprijinire să fie agreate şi de Comisia Europeană.

"Întreaga companie (Mittal-n.r.) în Europa are o problemă cu creşterea preţului la energie, ori aici politicile interne pe care le vom aplica sunt de sprijinire a uzinei de la Galaţi, dar este nevoie şi de coordonare pe plan european, pentru că, dacă se impune să adoptăm anumite reguli, suntem între ciocan şi nicovală, între interesul de a ne menţine aici fabricile şi infringementul de la Bruxelles", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă preşedintele Mittal a vorbit, în discuţia avută la Bucureşti, despre posibilitatea de a se retrage din România, premierul a răspuns că "nu în mod direct".

"A vorbit despre posibilitatea de a se retrage din Europa", a precizat premierul.

Premierul Ponta şi proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de producţie la ArcelorMittal Galaţi, şeful grupului siderurgic declarând că aşteaptă să fie găsite "soluţii sustenabile" în domeniul energiei.

Ponta anunţase anterior că Mittal este preocupat de poziţia pe care România o va avea în acest sens la următorul Consiliu European pe teme energetice.

"Mă întâlnesc cu domnul Mittal, care vine în Bucureşti la invitaţia mea. Mittal, ca toţi producătorii din Uniunea Europeană, are o mare preocupare faţă de deciziile pe care Uniuea Europeană le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun aşa: Europa, dacă nu reduceţi preţurile la energie şi continuaţi să le creşteţi, nu mai suntem competitivi, ne ducem în China, în Africa, în altă parte, pentru că în Europa nu mai suntem competitivi", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat că îl va informa pe şeful ArcelorMittal despre poziţia pe care România o va susţine la Consiliul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici