Ponta: Nu aş vrea ca Tarom să renunţe la curse interne. Din datele pe care le am, sunt profitabile

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că Tarom nu ar trebui să renunţe la cursele interne, arătând că, din datele pe care le deţine, acestea sunt profitabile, iar el susţine ca Tarom să rămână lider incontestabil cel puţin pe piaţa internă.

549 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu aş vrea ca Tarom să renunţe la curse interne. Din datele pe care le am, sunt profitabile

Ponta: Nu aş vrea ca Tarom să renunţe la curse interne. Din datele pe care le am, sunt profitabile (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă, că, fără a interveni în managementul privat al companiei, el crede şi susţine păstrarea curselor interne.

"Nu doar de Suceava, ci şi de Târgu Mureş, de Sibiu. Din toate datele oficiale pe care le am, cursele interne sunt profitabile pentru Tarom şi nu aş vrea să renunţe Tarom la ele şi să ne trezim că le operează altcineva, un operator privat", a declarat premierul.

El a arătat că proprietarii aeroporturilor vor trebui să rezolve problemele tehnice, dacă acestea există, dar că Tarom nu trebuie să renunţe la curse interne, ci chiar să dezvolte noi curse.

"Fără a intra în managementul privat, pe care îl susţin, cred că directorul general, domnul Heinzmann, până acum îşi face treaba foarte bine, eu cred că Tarom trebuie să-şi păstreze toate cursele interne, Târgu Mureş, Sibiu, Suceava, inclusiv dacă poate dezvolta noi curse spre Oradea, Baia Mare. Măcar pe piaţa internă Tarom trebuie să rămână un lider incontestabil. Pe piaţa internaţională, sigur, concurenţa e mult mai puternică şi trebuie să se încadreze în costuri", a spus premierul.

El a arătat că Guvernul, ca proprietar, consideră că e interesul Tarom să păstreze aceste curse, şi nu să le lase pentru alţi operatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici