Poşta Română a reziliat sau suspendat contracte de 440 mil. euro şi va trece pe profit în luna iulie

Poşta Română a reziliat sau suspendat, anul trecut şi în 2011, contracte de externalizare a unor servicii în valoare de 441 milioane euro, în urma acestor măsuri operatorul de servicii poştale urmând să revină pe profit, în luna iulie, potrivit companiei de stat.

746 afișări
Imaginea articolului Poşta Română a reziliat sau suspendat contracte de 440 mil. euro şi va trece pe profit în luna iulie

Poşta Română a reziliat sau suspendat contracte de 440 mil. euro şi va trece pe profit în luna iulie (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul general al Poştei Române, Dan Neagoe, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că anul trecut, când a preluat conducerea companiei, pierderile erau foarte mari, iar una dintre măsurile luate a fost rezilierea şi suspendarea mai multor contracte "împovărătoare", de circa 500 milioane de euro, încheiate în perioada 2007-2008.

Contractul cu cea mai mare valoare a fost încheiat cu G4S, pentru procesarea şi transportul monetar. Acordul, în valoare de circa 350 milioane euro, a fost suspendat.

De asemenea, Poşta Română a reziliat în februarie un contract de 45 milioane euro încheiat cu operatorul de transport aerian Blue Air.

Totodată, la 20 iunie au fost reziliate contracte în valoare totală de 46 milioane euro încheiate cu UTI (mentenanţă, curăţenie clădiri) şi Romprest (servicii de curăţenie).

În primele cinci luni ale anului 2011, veniturile companiei au totalizat circa 110 milioane lei pe lună, potrivit datelor anunţate de Poştă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici