Preşedintele Băncii Mondială spune că instituţia trebuie să pună capăt birocraţiei

Banca Mondială (BM) trebuie să reducă cheltuielile de funcţionare, numărul de angajaţi şi să pună capăt birocraţiei, care descurajează statele membre, a declarat vineri preşedintele instituiţiei, Jim Yong Kim.

114 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băncii Mondială spune că instituţia trebuie să pună capăt birocraţiei

Preşedintele Băncii Mondială spune că instituţia trebuie să pună capăt birocraţiei

"Ne-am angajat să fim un partener cu care să se lucreze uşor. O instituţie dedicată dezvoltării nu poate fi operaţională atunci când clienţii săi sunt dezorientaţi de organizarea sa", a arătat Kim în plenul adunării anuale a Băncii Mondiale-FMI, care a început vineri la Washington.

Kim a reafirmat dorinţa de reorganizare a Băncii Mondiale, pentru a răspunde frustrării echipei sale şi a combate divizarea instituţiei, unde diversele departamente sunt reticente să colaboreze unele cu altele.

În condiţiile constrângerilor financiare, şeful Băncii Mondiale a confirmat un plan de economii în valoare de 400 de milioane de dolari, în trei ani, care va include reducerea costurilor deplasărilor şi a infrastructurii şi analizarea strategică a efectivelor.

Kim a declarat joi la televiziunea Bloomberg că fiecare post va fi evaluat pentru a vedea dacă persoana care îl ocupă contribuie la misiunea Băncii Mondiale, iar în caz contrar vor avea loc reduceri de personal.

În discursul său, Kim a anunţat crearea unui departament special, însărcinat cu evaluarea programelor băncii.

Organizaţia non-guvernamentală Oxfam a salutat ofensiva BM împotriva birocraţiei, în speranţa că îmbunătăţirea eficienţei va avea ca rezultat creşterea resurselor disponibile pentru proiectele de dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici