Preşedintele Băsescu vizitează fabrica de autoturisme "Ford" Craiova. "Am acasă Ford B-Max, dar nu îl conduc ca să nu fac ce am făcut cu Logan-ul"

Preşedintele Traian Băsescu face o vizită la fabrica de autoturisme "Ford" Craiova. Preşedintele a ajuns, marţi, la Fabrica de autoturisme Ford din Craiova, care cu o zi în urmă a început producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri. Traian Băsescu a venit la fabrică însoţit de prefectul de Dolj, Marius Teca, fiind aşteptat de către preşedintele Ford România, Jean Gijsen.

752 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu vizitează fabrica de autoturisme "Ford" Craiova. "Am acasă Ford B-Max, dar nu îl conduc ca să nu fac ce am făcut cu Logan-ul"

Preşedintele Băsescu vizitează fabrica de autoturisme "Ford" Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, şeful statului face o vizită în fabrică, după care ar urma să aibă o discuţie cu preşedintele Ford România, Jean Gijsen.

Precedenta vizită făcută de Traian Băsescu la fabrica Ford din Craiova a fost în 25 iunie 2012, când şeful statului a cumpărat primul model Ford B-MAX, fiind vorba despre un autoturism de culoare roşie, la volanul căruia s-a urcat şi l-a testat în incinta fabricii.

Preşedintele Traian Băsescu a spus atunci că faptul că Ford nu a închis fabrica de la Craiova din cauza crizei economice dovedeşte încrederea investitorilor străini în oportunităţile oferite de economia românească.

"Românii pot orice atunci când vor şi sunt bine conduşi de managementul lor", a arătat preşedintele, care le-a mulţumit angajaţilor Ford din Craiova, menţionând  că va sprijini şi în continuare acest proiect.

Totodată, el a mai spus că şi-ar dori ca şi Ford să dezvolte la Craiova un centru de excelenţă la fel ca acela dezvoltat de Dacia Renault, având în vedere performanţa învăţământului tehnic şi a tradiţiei industriale de la Craiova.

Ford România a început, luni, producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai întâi pe piaţa chineză.

Motorul ecoBoost de 1,5 litri este al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru, lansat în producţie acum un an.

Constructorul auto american produce la Craiova şi autovehiculul B-Max.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici