Preţul aurului a ajuns la un nou nivel record, de peste 1.800 de dolari pe uncie

Preţul aurului a urcat miercuri la un nou record, de peste 1.800 de dolari pe uncie, după ce declinul puternic al acţiunilor băncilor din Franţa s-a repercutat pe pieţele financiare şi a agravat declinul burselor.

208 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului a ajuns la un nou nivel record, de peste 1.800 de dolari pe uncie

Preţul aurului a ajuns la un nou nivel record, de peste 1.800 de dolari pe uncie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aurul a crescut miercuri cu aproape 3%, în contextul mutării temerilor traderilor de la Spania şi Italia la Franţa, unde preşedintele, Nicolas Sarkozy, a cerut prudenţă fiscală după ce pieţele financiare au speculat că Franţa ar putea fi următorul stat retrogradat de agenţiile de rating.

Ultimele temeri par să anuleze impactul pozitiv al deciziei, fără precedennt, de marţi a Rezervei Federale a SUA, care s-a angajat să menţină politicile de sprijinire a economiei pentru o perioadă de cel puţin doi ani.

Pe piaţa spot, aurul a avansat cu aproape 3%, la un maxim de 1.796,86 dolari pe uncie şi se afla în urcare cu 2,3% la 16:00 GMT (19:00 ora României). Pe piaţa COMEX din SUA, contractele futures pentru aur au trecut, pentru scurt timp, de 1.800 de dolari.

În această săptămână, cotaţia aurului a urcat cu aproape 7%, iar din iunie cu 20%.

Franţa a intrat în atenţia traderilor din cauza scăderii puternice a acţiunilor băncilor, printre cele mai expuse instituţii de credit din Europa faţă de criza datoriilor suverane de la periferia zonei euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici