Principalele elemente care contribuie la stabilitatea forţei de muncă

Stilul de conducere, facilităţile sociale date de companie, contribuţia companiei la dezvoltarea personală, mediul prietenos sau nu de la locul de muncă, solicitările fizice permanente, condiţiile de lucru, majorarea salariilor, sunt elemente care contribuie la stabilitatea forţei de muncă.

491 afișări
Imaginea articolului Principalele elemente care contribuie la stabilitatea forţei de muncă

Principalele elemente care contribuie la stabilitatea forţei de muncă

Începând cu anii 2000, migraţia forţei de muncă în Europa a marcat peformanţa unităţilor de producţie. Puţini manageri de fabrică au anticipat acest lucru, astfel încât să-şi ia măsuri de precauţie.

„Din anul 2007 migraţia a cunoscut cote tot mai mari în rândul specialiştilor din industrie, fie că este vorba de muncitori necalificaţi sau cu înalte calificări, tehnicieni, ingineri, proiectanţi. Acest fenomen perturbă planificarea producţiei, termenele de livrare către clienţi, nivelul de calitate etc. Pentru a putea ţine piept acestor efecte, managerii companiilor de producţie recurg la diferite metode cu efect imediat dar nu de lungă durată. Soluţiile de lungă durată sunt mai dificil de implementat şi necesită pe lângă pricepere managerială şi o sustinere din partea managementului de top.“, spune Ligia Neacşu, CEO al companiei Best Smart Consulting, specializată în furnizarea de servicii de training pentru management industrial.

Best Smart Consulting a fost înfiinţată în anul 2007, dar a intrat pe nişa programelor de training industrial din 2012.

Compania oferă trei tipuri de programe de training („academii“), în funcţie de tipul cursanţilor vizaţi: management operaţional (programe destinate managerilor din departamentele de producţie- ingineri, planificatori, managerilor de mentenanţă, calitate, tehnic, dezvoltare, ingineri de proces şi produs etc.), coordonarea producţiei (pentru manageri de linie, managerilor de schimb/tura) şi achiziţii şi supply chain (pentru managerii care gestionează toate activităţile din zona intrărilor de materii prime şi materiale în procesul de fabricaţie - achizitori, logisticieni, responsabili subcontractare, managementului superior ).

Compania a instruit peste 400 de cursanţi în 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici