Procurorii francezi investighează dacă banca elveţiană UBS a ajutat francezi bogaţi să evite taxele

Procurorii francezi au început o investigaţie care vizează UBS pentru a clarifica dacă grupul bancar elveţian a încercat să ajute francezi bogaţi să evite plata taxelor, potrivit presei internaţionale.

178 afișări
Imaginea articolului Procurorii francezi investighează dacă banca elveţiană UBS a ajutat francezi bogaţi să evite taxele

Procurorii francezi investighează dacă banca elveţiană UBS a ajutat francezi bogaţi să evite taxele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorii analizează dacă UBS a încurajat bancheri ai diviziei din Elveţia a gruplui să convingă clienţi francezi să-şi deschidăconturi bancare în Elveţia care le permiteau să evite plata taxelor, scrie portalul MarketWatch.

Potrivit legii franceze, doar companiile înregistrate local au dreptul să recruteze clienţi în Franţa.

Un purtător de cuvânt al UBS din Zurich a declarat pentru Wall Sreet Journal că decizia magistraţilor de a pune sub investigaţie divizia franceză a UBS este una neaşteptată şi ar trebui să fie analizată în contextul unei anchete mai ample.

"UBS Franţa îşi desfăşoră activitatea respectând în totalitate legile şi reglementările din Franţa. UBS Franţa va continua să coopereze în totalitate cu autorităţile, conform legilor franceze", a spus purtătorul de cuvânt.

Guvernul francez a intensificat în ultimii ani eforturile de a combate evaziunea. Anul acesta, un ministru francez a demisionat după ce a recunoscut că a deţinut ilegal un cont în Elveţia timp de mai mulţi ani. Jerome Cahuzac a renunţat în martie la postul de ministru francez al bugetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici