Prodi: Problemele Greciei au luat sfârşit

Cea mai grea perioadă a crizei financiare din Grecia a luat sfârşit, iar celelalte state europene nu vor avea astfel de probleme, a declarat miercuri fostul preşedinte al Comisiei Europene (CE) Romano Prodi, citat de Bloomberg.

39 afișări
Imaginea articolului Prodi: Problemele Greciei au luat sfârşit

Prodi: Problemele Greciei au luat sfârşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru Grecia, problema a luat sfârşit. Nu văd alte cazuri similare în Europa. Nu cred că există vreun motiv să credem că eurosistemul se va prăbuşi sau va avea mult de suferit din cauza Greciei", a arătat Prodi, de asemenea fost premier al Italiei, într-un interviu acordat Bloomberg la Shanghai.

Fostul înalt oficial european a mai afirmat că autorităţile elene au făcut eforturi pentru reducerea deficitului bugetar al Greciei, care a ajuns anul trecut la 12,7% din Produsul Intern Brut (PIB), cel mai ridicat din Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, guvernul de la Atena a adoptat noi măsuri de echilibrare a bugetului, ţintind noi reduceri ale cheltuielilor publice cu 4,8 miliarde de euro.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat la finele săptămânii trecute că zona euro trebuie să sprijine Grecia, pentru a nu risca "distrugerea" euro, potrivit Bloomberg.

Comentariile lui Sarkozy sunt printre cele mai dure afirmaţii ale unui lider UE, făcute în vederea determinării partenerilor europeni să ajute Grecia.

Euro s-a depreciat cu 6% în acest an faţă de dolar, din cauza temerilor că intrarea Greciei în incapacitate de plată (default) ar destabiliza zona euro.

Prodi, acum în vârstă de 70 de ani, a fost preşedintele Comisiei Europene în perioada 1999-2004 şi va preda la China Europe International Business School din Shanghai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici