Producătorul de electrocasnice De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj

Producătorul de electrocasnice De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj, cele două companii anunţând miercuri semnarea unui acord în acest sens.

Producătorul de electrocasnice De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj

"De'Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De'Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia", se arată într-un comunicat al celor două companii.

Tranzacţia va fi supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Companiile estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului în curs.

"Părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali", se precizează în comunicat.

Nokia a anunţat, în septembrie 2011, că va opri producţia de telefoane mobile la Cluj şi că va vinde halele de producţie, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Grupul finlandez a început producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Robert Andersson, senior vice president la Nokia, a declarat în comunicat că grupul a dorit să găsească pentru halele de producţie "un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă în viitorul apropiat".

Presa a relatat, după ce Nokia a anunţat închiderea fabricii, că mai multe companii, precum ZTE, unul dintre cei mai mari producători chinezi de echipamente telecom, producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy sau Bosch erau interesate să preia halele respective.

De'Longhi produce şi comercializează aparate electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul este listat la Bursa din Milano. Principalele mărci proprii sunt De'Longhi şi Kenwood. În România De'Longhi nu deţine în prezent facilităţi de producţie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
NOKIA ,
VÂNZARE FABRICĂ ,
COMENTARII
  • Recuperam Datorii 25 ian 2012

    recuperamdatorii.ro , Recuperam datorii , legal si gratuit .
    recuperamdatorii.ro

  • stefan 25 ian 2012

    Ce potriveala, imediat dupa anuntul Curtii Constitutionale.... si ma rog unde este comunicatul comun... ca asa si eu pot sa dau o stire la gazeta ca eu si cu Papa de la Roma am semnat un acord pentru ....

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”