Producţia Ford Craiova, ajutată de o comandă de 900 de vehicule B-Max

Constructorul auto american Ford a primit o comandă suplimentară de aproximativ 900 de vehicule B-Max, pe care le asamblează la fabrica din Craiova, iar în acest context a decis că elimine trei zile din cele anunţate fără producţie la unitatea din România în perioada următoare.

370 afișări
Imaginea articolului Producţia Ford Craiova, ajutată de o comandă de 900 de vehicule B-Max

Producţia Ford Craiova, ajutată de o comandă de 900 de vehicule B-Max (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ford a anunţat la începutul lunii trecute că a decis să oprească temporar producţia B-Max timp de şase zile lucrătoare în luna aprilie, opt zile în luna mai şi nouă zile în luna iunie, din cauza scăderii cererii la nivel european. Pe de altă parte, producţia de motoare urma să fie oprită în luna aprilie timp de trei zile lucrătoare.

"Ca urmare a primirii unei comenzi de aproximativ 900 de vehicule B-Max, Ford România confirmă că va elimina trei dintre zilele fără producţie anunţate pentru perioada următoare. Cererea vine de la clienţii noştri din principalele pieţe Ford unde noi comercializăm modelul B-Max. Ford va continua să-şi adapteze volumele de producţie de la Craiova la cererea din piaţă", a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Asamblarea B-Max a fost oprită temporar şi în lunile februarie - martie.

Vânzările B-Max pe pieţele europene au scăzut cu 11,5% în primele trei luni, la 16.800 unităţi, potrivit datelor Ford, care a anunţat, începând din vara anului trecut, mai multe opriri temporare ale producţiei la fabrica din Craiova din cauza cererii scăzute.

Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansată la jumătatea anului 2012, iar maşina este comercializată exclusiv pe piaţa europeană.

Principalele pieţe pentru B-Max sunt Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania şi Italia.

Ford a asamblat 18.221 de maşini B-Max în primul trimestru al anului, acoperind 19% din producţia auto locală în acest interval, iar aproape toate unităţile au mers la export.

Constructorul auto american produce în prezent la Craiova şi motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urmă echipând modele produse în America de Nord şi Asia.

Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici