Produsul care a scandalizat clienţii din Marea Britanie. Ce vinde un lanţ de supermarket-uri înainte de Crăciun - FOTO

Un supermarket foarte cunoscut a generat reacţii negative din partea clienţilor săi după ce a introdus pe rafturi un produs considerat inoportun în preajma sărbătorilor.

25408 afișări
Imaginea articolului Produsul care a scandalizat clienţii din Marea Britanie. Ce vinde un lanţ de supermarket-uri înainte de Crăciun - FOTO

Produsul care a scandalizat clienţii din Marea Britanie. Ce vinde un lanţ de supermarket-uri foarte cunoscut înainte de Crăciun (Imagine: Shutterstock)

Supermarketurile Lidl din Anglia au introdus pe rafturile cu carne un produs pe care clienţii săi îl consideră o adevărată jignire la adresa copiilor şi a tradiţiei de Crăciun. Magazinul vinde în această perioadă, sub marcă de lux, carne de ren la un preţ echivalent cu 9,98 de euro.

Lidl susţine că acest tip de carne are un conţinut redus de grăsime şi un gust natural. Cu toate acestea, părinţii din Anglia consideră că vânzarea unui asemenea produs chiar în preajma Crăciunului este un lucru total neinspirat, deoarece renii sunt asociaţi de copii cu celebrul Rudolf care îl ajută pe Moş Crăciun să le aducă daruri, scrie Daily Mail.

Produsul respectiv conţine de fapt picioare şi pulpe de ren de Siberia. Tatăl unei fetiţe, Andrew Stevens, care locuieşte în Halifax, critică momentul total neinspirat în care cei de la Lidl s-au gândit să introducă acest tip de carne spre vânzare.

"Dacă fetiţa mea vede această carne pe raioanele magazinului cred că îşi va face griji pentru că se va gândi că Moş Crăciun nu îi va mai putea aduce cadourile. Rudolf renul nu îl mai poate ajuta din moment ce nu mai are picioare. Este un moment total neinspirat să aduci la vânzare acest produs. Chiar nu e plăcut să îţi laşi copiii să vadă aceste cărnuri în magazine pentru că vor fi descurajaţi", a declarat Stevens.

Un alt părinte, Karen Bridge, este la fel de vehementă cu privire la comerţul cu carne de ren din magazinele Lidl. "Dacă ei încearcă să facă bani prin vânzarea de carne de ren trebuie să ştie că de fapt distrug magia Crăciunului pentru cei mici. Copiii nu au niciun fel de apărare la vederea unui aşa produs", a spus Bridge.

Un purtător de cuvânt al celor de la Lidl a declarat cu privire la această problemă că: "Vindem această gamă de carne de lux ca făcând parte din produsele specifice Crăciunului. Această gamă mai include şi carne de vânat, de prepeliţă sau potârniche. În 2010 clienţii noştrii au avut o reacţie pozitivă la aceste tipuri de carne, aşa că anul acesta repetăm vânzarea lor. Cu aceste produse încercăm să ne mărim gama de bunuri tipice Crăciunului şi posibilitatea de a mânca lucruri pe care până acum nu le-au încercat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici