Programul Rabla continuă şi în 2010

Guvernul va continua şi în 2010 programul de înnnoire a parcului auto, după ce în acest an a majorat numărul maşinilor scoase din uz şi prima de casare comparativ cu limitele din 2008, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Programul Rabla continuă şi în 2010

Programul Rabla continuă şi în 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

"Programul Rabla se contiună după 1 ianuarie şi nu există impedimente pentru a merge mai departe", a spus Boc.

La începutul acestui an, Guvernul a decis ca numărul total de maşini casate prin programul de înlocuire a parcului auto naţional, denumit "Programul Rabla", să fie majorat la 60.000 unităţi, de la 40.000 autovehicule în 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

În vară, Programul Rabla, de casare a maşinilor uzate, a fost extins de Guvern prin asigurarea unui număr nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice şi includerea autoutilitarelor în categoria vehiculelor care pot fi achiziţionate.

Fondurile pentru programul din acest an totalizează 228 milioane de lei.

Administraţia Fondului pentru Mediu, care gestionează programul, a anunţat la jumătatea lunii decembrie că peste 32.000 de maşini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz prin programul "Rabla" din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici