PSA Peugeot-Citroen va desfiinţa 6.000 de slujbe în Europa, între care 4.000 în Franţa

Constructorul francez de automobile PSA Peugeot-Citroen va suprima anul viitor 6.000 de locuri de muncă în Europa, dintre care 4.000 în Franţa, dar a precizat că reducerile vor avea loc prin plecări naturale, nu prin concedieri.

194 afișări
Imaginea articolului PSA Peugeot-Citroen va desfiinţa 6.000 de slujbe în Europa, între care 4.000 în Franţa

PSA Peugeot-Citroen va desfiinţa 6.000 de slujbe în Europa, între care 4.000 în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

PSA Peugeot-Citroen, al doilea mare producător auto european, are circa 167.000 de angajaţi pe continent, 100.000 fiind în Franţa.

Cu doi mari constructori, PSA şi Renault, şi numeroşi subcontractori, sectorul auto este considerat de importanţă strategică pentru economia franceză.

Circa 10% din forţa de muncă franceză lucrează în industria de automobile, potrivit datelor guvernamentale.

PSA vrea să facă noi reduceri ale cheltuielilor, din cauza înrăutăţirii situaţiei pe piaţa europeană, unde realizează circa 60% din vânzări.

Ca şi Renault, PSA este afectat de faptul că fabrică automobile clasă mică, a căror producţie în Europa este mai puţin rentabilă.

"Nu vor avea loc concedieri, sau un plan de plecări voluntare", a anunţat conducerea grupului, care mizează pe pensionarea angajaţilor şi pe reconversia internă.

În urma anunţului, mai multe sute de angajaţi ai PSA s-au adunat în faţa sediului grupului din Paris pentru a-şi exprima indignarea.

"Suntem revoltaţi, nu există niciun motiv pentru suprimarea de locuri de muncă, întrucât PSA are lichidităţi de 11 miliarde de euro", a declarat Jean-Pierre Mercier, delegat al sindicatului CGT.

El a spus că PSA este competitiv în Franţa, iar sindicatul se va bate pentru protejarea locurilor de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici