PSD va susţine propunerea PNL de numire a lui Bogdan Olteanu viceguvernator al BNR - surse

Reprezentanţii PSD îl vor susţine pe Bogdan Olteanu pentru ocuparea unei poziţii de viceguvernator al BNR, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

47 afișări
Imaginea articolului PSD va susţine propunerea PNL de numire a lui Bogdan Olteanu viceguvernator al BNR - surse

PSD va susţine propunerea PNL de numire a lui Bogdan Olteanu viceguvernator al BNR - surse (Imagine: Mediafax Foto/Publimedia/Dragoş Cristescu)

Numirea lui Olteanu în funcţia de viceguvernator a fost propusă de PNL.

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe audiază, marţi, în prezenţa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, candidaţii propuşi de grupurile parlamentare pentru Consiliul de Administraţie (CA) al BNR.

Olteanu şi-a început prezentarea precizând că nu are doar pregătire juridică, ci este absolvent al unui MBA (Master of Business Administration), cu specializarea chiar finanţe - bănci.

Înainte de începerea audierii lui Olteanu, preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a precizat că ceilalţi doi candidaţi pentru postul de viceguvernator, respectiv Cristian Popa şi Lucian Croitoru, au aplicat pentru poziţia responsabil cu politica monetară, în timp ce Olteanu ar urma să se ocupe de relaţii internaţionale, rezerve valutare şi statistică.

Olteanu este al cincilea audiat din cele 12 persoane care şi-au depus CV-ul, după guvernatorul Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Cristian Popa şi Lucian Croitoru.

Isărescu a declarat, la audieri, că aşteaptă numirea în CA al băncii centrale a unor specialişti în zona bancară, inclusiv cu experienţă internaţională.

Pentru funcţia de guvernator al BNR, PSD şi PNL îl propun pe Mugur Isărescu, iar candidaţii PSD în consiliul de administraţie al BNR sunt Florin Georgescu, Marin Dinu şi Nicolae Dănilă.

PDL îi susţine pe Lucian Croitoru, Cristian Popa şi Virgil Stoenescu, în timp ce PNL îi propune în conducerea BNR pe Bogdan Olteanu şi Napoleon Pop.

Din partea UDMR este propusă Agnes Nagy, iar ca independenţi candidează Daniel Dăianu şi Silviu Cerna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici