Putin: Renault să contribuie la salvarea AvtoVAZ sau îi va fi redusă participaţia

Renault trebuie să contribuie la salvarea AvtoVAZ, pentru a-şi conserva capitalul deţinut la producătorul auto rus, iar în caz contrar riscă să îi fie diluată participaţia de 25%, a declarat premierul rus Vladimir Putin, care a dat astfel un ultimatumul grupului francez.

46 afișări
Imaginea articolului Putin: Renault să contribuie la salvarea AvtoVAZ sau îi va fi redusă participaţia

Putin: Renault să contribuie la salvarea AvtoVAZ sau îi va fi redusă participaţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fie Renault va participa la finanţarea companiei, fie va trebui să convenim revizuirea alocării acţiunilor", a declarat Putin într-o şedinţă de Guvern, transmite Reuters.

Producătorul francez de automobile, proprietarul Dacia, deţine, din februarie 2008, o participaţie de 25% la constructorul rus de automobile AvtoVAZ. Cea mai cunoscută marcă a AvtoVAZ este Lada.

"Pentru modernizarea tehnologică, reprezentanţii AvtoVAZ trebuie să negocieze cu acţionarii străini ai grupului, Renault şi Nissan. Am alocat deja companiei o tranşă de 25 de miliarde de ruble (570,4 milioane euro) şi am evitat să le diluăm participaţia. Fie vor contribui financiar, fie vom revizui alocarea acţiunilor", a arătat Putin, citat de RIA Novosti.

Reprezentanţii Renault, contactaţi de RIA Novosti, au refuzat să comenteze.

La 24 septembrie, AvtoVAZ a confirmat oficial, pentru prima oară, intenţia de a concedia o treime dintre angajaţi, respectiv 27.600 din totalul de 102.000 de salariaţi.

În perioada ianuarie-august, vânzările producătorul rus de automobile au scăzut cu 44%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici