Reconstrucţia Japoniei nu va întâmpina probleme legate de finanţare

Reconstrucţia Japoniei după cutremurul şi valurile tsunami care au devastat arhipelagul în luna martie nu va întâmpina probleme de finanţare, apreciază guvernatorul băncii centrale nipone, Masaaki Shirakawa.

79 afișări
Imaginea articolului Reconstrucţia Japoniei nu va întâmpina probleme legate de finanţare

Reconstrucţia Japoniei nu va întâmpina probleme legate de finanţare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne aşteaptă diverse provocări pe drumul pe care o luăm pentru a depăşi efectele nefaste ale cutremurului şi pentru a repune pe picioare economia Japoniei", a afirmat Shirakawa.

Eforturile de finanţare a reconstrucţiei nu vor fi dificile, datorită surplusului de cont curent al statului, a adăugat el.

Shirakawa a catalogat ca nefondate zvonurile potrivit cărora companiile nipone de asigurări vor trebui să vândă activele din străinătate (precum obligaţiuni de stat americane) pentru a putea face faţă creşterii despăgubirilor în urma dezastrului.

"Aceste companii au suficiente lichidităţi pe termen scurt şi de aceea nu sunt nevoite să vândă active în monedă străină pentru a asigura plata despăgubirilor", a spus şeful băncii centrale.

El subliniază că Japonia nu întâmpină probleme în a emite datorii pe termen lung pe pieţe, iar randamentele acestor instrumente financiare sunt stabile şi reduse comparativ cu cele ale altor state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici