Renault şi Nissan analizează o colaborare cu Mitsubishi Motors, inclusiv pentru maşini electrice

Renault şi partenerul de alianţă Nissan Motor analizează o posibilă colaborare cu producătorul nipon Mitsubishi Motors, inclusiv cooperarea în privinţa autovehiculelor electrice, au anunţat, marţi, producătorii auto.

141 afișări
Imaginea articolului Renault şi Nissan analizează o colaborare cu Mitsubishi Motors, inclusiv pentru maşini electrice

Renault şi Nissan analizează o colaborare cu Mitsubishi Motors, inclusiv pentru maşini electrice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania franceză Renault controlează o participaţie de 43,4% la Nissan, care la rândul său deţine 15% din acţiunile Renault. Carlos Ghosn deţine funcţiile de preşedinte şi director general atât la Renault, cât şi la Nissan. Alianţa Renault-Nissan are deja colaborări importante cu alţi producători auto, inclusiv Daimler şi Dongfeng Motor (China).

Cele două companii partenere trec prin schimbări la nivelul managementului, în timp ce Ghosn încearcă să calmeze temerile privind încetinirea creşterii, mai ales la Nissan, scrie New York Times.

Parteneriatele sunt încheiate de companii pentru a reduce costurile de dezvoltare şi producţie.

Nissan operează deja o companie mixtă cu Mitsubishi, denumită NMKV. Cei doi constructori au anunţat, marţi, că intenţionează să dezvolte în comun o nouă maşină din clasa mică, inclusiv o variantă electrică, pe care să o vândă la nivel global.

De asemenea, companiile vor să producă sub brandul Mitsubishi două noi modele sedan, bazate pe autovehicule Renault. Unul dintre aceste modele va fi produs la fabrica Renault-Samsung din Coreea de Sud şi va avea ca destinaţie piaţa din America de Nord, în timp ce un al doilea model "se află în discuţie".

Discuţiile sunt avansate, a afirmat un purtător de cuvânt al alianţei Renault-Nissan, adăugând că nu este luată în calcul în prezent o relaţie de acţionariat cu Mitsubishi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici