Renault şi Nissan au inaugurat în India primul centru comun de producţie de automobile

Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, şi cel nipon Nissan au inaugurat, miercuri, în India, primul centru de producţie de maşini al alianţei, potrivit Renault-Nissan.

40 afișări
Imaginea articolului Renault şi Nissan au inaugurat în India primul centru comun de producţie de automobile

Renault şi Nissan au inaugurat în India primul centru comun de producţie de automobile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Construirea uzinei a implicat investiţii de aproape un miliard de dolari, iar facilitatea are o capacitate de producţie de 400.000 de unităţi pe an, se arată într-un comunicat al alianţei Renault-Nissan.

Fabrica va începe producţia în luna mai, iar primul model construit va fi Nissan Micra. Automobilul va fi comercializat atât la nivel local, cât şi în peste 100 de state din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În 2011, uzina va începe producţia modelelor Renault Koleos şi Fluence, ambele destinate pieţei din India.

Noua facilitate permite construirea maşinilor Renault şi Nissan pe aceeaşi linie de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici